The big days - háromnapos rendezvény a The Changeroom-ban

Az esküvő olyan kiemelkedő esemény egy ember életében, amit általában hosszas, hónapokig tartó előkészület előz meg. Meg kell találni a megfelelő ruhát, kiegészítőket, dekorációt, tortát… A The Changeroom nem csak azoknak nyújt inspirációt három délutánon át tartó rendezvényével, akik éppen a nagy nap előtt állnak, hanem azoknak is, akik egyszerűen érdeklődnek az egyedi, tervezői design iránt.

A három nap alatt változik a program, ám három név állandó marad: ők Bálint Sára, a Celeni és a Mata Imola. Mindannyian elhozzák a The Changeroomba esküvői illetve menyecske ruháikat.

Bálint Sárát  leginkább a téli kötött szettjeiről ismerjük, azt azonban kevesen tudják, hogy lassan 10 éve készít esküvői és koszorús lány ruhákat is. Idén először  ezeket  egy komplett minikollekcióba hangolta össze, hogy könnyebb legyen  a menyasszonyok dolga.

Az alap ötletet a  hagyatékként öröklött csipkék adták, melyekből már korábban is építkezett, ezek kiválogatása, nagyrészt kézzel  való összeállítása tesz minden darabot  mívessé, a csipkék megismételhetetlensége pedig  egyedivé és megismételhetetlenné.

Amellett, hogy a szuper nőies vintage darabok nagyon kényelmesek, hiszen nincs bennük merevítés, természetes anyagokból készülnek, nagyrészt pamutból és selyemből és az egyes top és szoknya részek egymással is jól variálhatóak és természetesen méretre is elkészíthetőek.

A Celeni nem tervez kifejezetten esküvői ruhát, csak ha valaki külön ezzel megkeresi a tervezőt, de mégis minden évben érkeznek ilyen megrendelések. Cselényi Eszter szeret a klasszikus sziluettekhez visszanyúlni és előnyben részesíti a letisztult formákat.
A menyecske ruhák esetében azonban utat enged a nem megszokott megoldásoknak, anyagválasztásoknak. A végső cél minden esetben az, hogy a menyasszony méltán érezze úgy, hogy még soha nem volt ilyen szép, nőies és boldog.

Mata Imola 2010 nyarán végezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ruhatervező szakán. Eszményképe az Igazi Nő, aki nem fél kimutatni sajátos, egyedi mivoltát. Nyitott az életre és szereti a változatosságot. Értékeli magában a szépet és a vonzót, amit a ruhákkal is hangsúlyozni tud.

Idén debütált limitált számú kifinomult, légies esküvői minikollekciója. Sok szatén, hernyóselyem, düssessz, francia csipke, muszlin, és tüll… A ruhák elegáns, könnyed megjelenését az anyagok természetes esése adja, mivel semmilyen merevítés nincs bennük, hogy viselés közben a test szabadon mozoghasson.
 
A program:
Első, nyitó nap – július 24. szerda 17:00-20:00
- Bálint Sára, a Celeni és a Mata Imola esküvői ruháinak bemutatkozása
- kerekasztal beszélgetés Ruttner Kata, a Katartik bloggerének vezetésével
- meglepetés Bálint Sárától
- a Karcsi Papírboltja bemutatja esküvői dekorációját

Második nap – július 25. csütörtök 17:00-20:00
- középpontban a kiegészítők: ékszereit bemutatja az Ékezet Galéria és a Doridea
- elhozza fejdíszeit a Virágzó Magnólia

Harmadik, záró nap – július 26. péntek 17:00-20:00
- alkalmi finom falatokról gondoskodik a Mimi’s Cake Factory
- elhozza kézműves pálinkáját a Spiritus Primus

A program folyamatosan bővül az elkövetkező napokban, ezért kövessétek figyelemmel Facebook oldalunkat.
Időpont: 2013. július 24-26.
Helyszín: The Changeroom 1072 Klauzál tér 16. 3. emelet
Facebook event: http://www.facebook.com/events/581567558561704

Várunk mindenkit szeretettel!